Újabb szülinap, újabb csokitorta. A gyerekeim más-más évszakban születtek, így a tortához felhasznált gyümölcs is mindig más. Ilyenkor dúskálunk finomabbnál finomabb gyümölcsökben, így ebbe a tortába is jó sok került.
Tészta:
- 20 dkg datolya
- 20+5 dkg dió
- 5 dkg kókuszreszelék
- 1 kávéskanál vaníliapor
- csipet himalája só
Csokikrém:
- 20 dkg datolya
- 1 doboz kókuszkrém
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 kávéskanál vaníliapor
- 4 dkg olvasztott kakaóvaj
- kb. 70 dkg málna
- 1 evőkanál méz vagy juharszirup
- vaníliapor
- 2 teáskanál agar-agar
Töltelék: 4-5 érett őszibarack
Díszítés: áfonya, málna
Elkészítése:
- A datolyát a 20 dkg dióval és a kókuszreszelékkel jó morzsára daráljuk.
- Hozzáadjuk még a megmaradt 5 dkg diót, de ezt már nem kell morzsásra, nyugodtan maradjon darabos.
- A csokikrémhez a datolyát beáztatjuk a kókuszkrémbe, majd hagyjuk állni pár órát. A többi hozzávalóval együtt jól turmixoljuk össze.
- A málnazseléhez szintén turmixoljunk, majd szitán nyomjuk át (én gyümölcspréssel csináltam). Ebből a mennyiségből kb. 3 dl sűrű lé lett.
- Tegyük fel melegedni, majd keverjük hozzá az agar-agart. Éppen csak rottyantsuk fel.
- Közben a barackokat hámozzuk meg és szeleteljük fel.
Összeállítása: