2015. június 4., csütörtök

Spenótos-tejszínes tészta

Ha már nagyon éhes vagy, és nincs ötleted, hogy mit készíts vacsorára.... na, akkor ez biztosan ízleni fog. Hamar elkészül, fél óra elteltével már tálalhatjuk is. Tavasszal vághatunk bele egy marék medvehagymát is.


Hozzávalók (2 adag)
  • 3 sárgarépa 
  • 2 nagy marék spenót 
  • 2-3 gerezd fokhagyma 
  • 2 dl rizstejszín 
  • himalája só 
  • bors 
  • 1 kiskanál kurkuma 
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 30 dkg gluténmentes tészta
Elkészítése: 
  1. Tegyünk fel egy lábasban vizet főni, melybe tegyünk 2 teáskanál sót. Főzzük ki benne a tésztát.
  2. Közben a sárgarépát és a fokhagymát tegyük be a késes aprítóba, jó morzsás legyen.
  3. A spenótot késsel vágjuk kisebb darabokra.
  4. Egy lábasba felmelegítem a kókuszolajat, majd a fenti darálékot puhára párolom.
  5. Fűszerezzük sóval, borssal és a kurkumával.
  6.  Ha megpuhult, öntsük fel annyi tejszínnel, hogy kellemes állagú tésztára való mártást kapjunk.
  7. A kifőtt tésztát szűrjük le, majd öntsük rá a mártást.