Készítettem már korábban is linzert, de most kihagytam belőle a tojást, és vaj helyett kókuszzsír került bele. Holnap szülinapi és névnapi bulira készítettem, remélem az osztálytársaknak is ízleni fog. A párom gyorsan szakvéleményt állított ki, melynek az eredménye: FINOM.
- 30 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 10 dkg fehér tönkölyliszt vagy BL80-as liszt
- 5 dkg mandula
- 15 dkg kókuszvirágcukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 kávéskanál vaníliapor
- 60-70 ml növényi tej
- 20 dkg kókuszzsír
- csipet só
- Töltelék: házi baracklekvár mézzel édesítve és vaníliapor is került bele
- Tetejére: nyers csoki
Elkészítése:
- A blansírozott mandulát száraz serpenyőben megpirítom, majd kávédarálón megdarálom.
- Kimérem a lisztet, hozzáadom a többi száraz hozzávalót is.
- Szétmorzsolom benne a kókuszzsírt, majd apránként adagolom hozzá a tejet. Könnyen gyúrható, puha tészta legyen.
- Beteszem a hűtőbe úgy 1 órára.
- Előmelegítem a sütőt 180 fokra.
- A tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtom, és kiszaggatom.
- 180 fokon, 10-12 perc alatt kisütöm.
- Megtöltjük a lekvárral, és a tetejét megcsorgatjuk csokival.