2015. április 20., hétfő

Lestyános zellerkrémleves

Tudjátok, hogy milyen fűszernövény a lestyán? Én csak nemrég ismerkedtem meg vele, annak ellenére, hogy ez egy igazi magyar fűszernövény és gyógynövény is. Évelő, a kertemben már most nagyon szépen megbokrosodott, egészen fagyokig gyűjthető.


Hozzávalók:
  • 1 kis öklömnyi zeller
  • 2 közepes krumpli
  • 1 újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb sárgarépa
  • 3-4 levél lestyán és petrezselyemlevél
  • 1/2 mindenmentes zöldségleveskocka vagy házi vegeta
  • kevéske kókuszolaj
  • 1 evőkanál zabliszt
  • kevés zabtejszín
  • himalája só
Elkészítése:
  1. Minden zöldséget tisztítsuk meg, majd daraboljuk fel egyforma méretűre.
  2. Egy lábasba tegyük a kókuszolajat, majd dobjuk rá a hagymát. Egy kevéske idő után mehet a többi zöldség is. Úgy 3-5 percig kavargassuk, majd szórjuk rá a lisztet.
  3. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.
  4. Sózzuk meg, főzzük puhára.
  5. Tegyünk mindent egy turmixba, és adjuk hozzá a zöld leveleket.
  6. Turmixoljuk simára.
  7. Öntsünk hozzá egy kevéske tejszínt és rottyantsunk egyet rajta.