Tudjátok, hogy milyen fűszernövény a lestyán? Én csak nemrég ismerkedtem meg vele, annak ellenére, hogy ez egy igazi magyar fűszernövény és gyógynövény is. Évelő, a kertemben már most nagyon szépen megbokrosodott, egészen fagyokig gyűjthető.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1 kis öklömnyi zeller
- 2 közepes krumpli
- 1 újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb sárgarépa
- 3-4 levél lestyán és petrezselyemlevél
- 1/2 mindenmentes zöldségleveskocka vagy házi vegeta
- kevéske kókuszolaj
- 1 evőkanál zabliszt
- kevés zabtejszín
- himalája só
Elkészítése:
- Minden zöldséget tisztítsuk meg, majd daraboljuk fel egyforma méretűre.
- Egy lábasba tegyük a kókuszolajat, majd dobjuk rá a hagymát. Egy kevéske idő után mehet a többi zöldség is. Úgy 3-5 percig kavargassuk, majd szórjuk rá a lisztet.
- Öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.
- Sózzuk meg, főzzük puhára.
- Tegyünk mindent egy turmixba, és adjuk hozzá a zöld leveleket.
- Turmixoljuk simára.
- Öntsünk hozzá egy kevéske tejszínt és rottyantsunk egyet rajta.