2015. február 5., csütörtök

Almás-banános zabkása babának és mamának is

Ne gondoljunk bonyolult dologra, amikor kását készítünk. Valamint ami a babának jó, az nekünk, felnőtteknek is... és ez fordítva is igaz. Vagyis ez csak akkor igaz, ha teljes értékűen táplálkozunk. Vannak szabályok, amiket minden esetben be kell tartani, akár a babának, akár magunknak főzünk. (Erről hamarosan lesz egy blog.)

Egyébként ne gondoljuk azt, hogy ha a babák 3-4 napig ugyanezt kapják mondjuk vacsorára, mennyire rá fognak unni. NEM... a babák ízérzéke most alakul ki, kifejezetten szeretik az állandóságot, hiszen még csak most ismerkednek ezekkel az ízekkel. Ha csak egy picit változtatunk, mondjuk alma helyett barack kerül bele, és azt kapja ismét 3-4 napig,.. nos ez így tökéletes. Ja, és a gyümölcsök kellően megédesítik, nem kell hozzá semmilyen édesítőszer! Majd egy hét elteltével lehet pl. a rizsre váltani, és abból készíteni kását.


Hozzávalók (1 adag):
  • 1/2 bögre zabpehely
  • 1 bögre tisztított víz
  • 1/2 bögre rizstej
  • késhegynyi ceyloni fahéj
  • késhegynyi vaníliapor 
  • 1 káváskanál gesztenyeliszt (elhagyható)
  • 1 kisebb banán
  • 1 kisebb alma
Elkészítése:
  1. Egy lábasba tegyük fel főni a vizet.
  2. Amikor fő a víz, öntsük bele a zabpehyhet. Kb. 5 perc alatt jól besűrűsödik és megfő.
  3. Vegyük le a tűzről és öntsük rá a rizstejet. Jó tejberizs állaga lesz.
  4. Fűszerezzük és törjük bele a banánt, majd reszeljük hozzá az almát.
Jó étvágyat