2016. október 17., hétfő

Kókuszos kölessüti házi szilvalekvárral

Ez egy roppant egyszerű, univerzális sütemény. Az alap a köles... ehhez bármit tehetsz, amit csak szeretsz. Bármilyen aszalványt, olajos magot, friss gyümölcsöt vagy éppen lekvárt.


Hozzávalók:
  • 1 csésze köles
  • 3 csésze növényi tej (én risztejjel készítettem)
  • 1/2 csésze kókuszreszelék
  • 1 marék dió (babák esetében elhagyható)
  • 1 marék mazsola
  • 1/2 mokkáskanál vaníliapor
  • 1-2 evőkanál méz, juharszirup vagy datolyakrém (ízlés szerint, bár a risztej is édes)
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • csipet só
  • házi, cukormentes szilva- vagy eperlekvár

Elkészítése:
  1. Jénaiba mindent beleöntünk (lekvár kivételével), és 180 fokon kb. 45 perc alatt megsütjük.
  2. Félidőben keverjük fel a masszát, hogy a kókusz összekeveredjen a kölessel. Ugyanis az a sülés során feljön a víz tetejére, és sülés alatt ott is marad, A házi szilvalekvárt ekkor lehet belepotyogtatni, hogy az egyben maradjon.
  3. Miután kisült, várjunk vele 1-2 órát, hogy teljesen kihűljön. Akkor szépen szeletelhető.
A gyerekeim még jól meglocsolták lekvárral, a kicsi lányom pedig csokiöntettel.