2014. november 9., vasárnap

Ananászos-csokis pohárkrém

Ezeket a pohárkrémeket nem lehet megunni. Ami éppen van itthon, abból készül. A gyerekeim is rajonganak érte, és nem utolsó szempont, hogy gyorsan elkészül. Az ünnepek gyors és finom desszertje lehet.

Hozzávalók (4 főre):
Morzsa:
  • 20 dkg mogyoró
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1/2 kávéskanál vaníliapor
  • 1-2 evőkanál kókuszvirágcukor
Csokihab:
  • 1 avokádó
  • 4 banán
  • 1 kávéskanál vaníliapor
  • 4-5 csepp narancsolaj
  • 2 dl mandulatej
  • 1 evőkanál chiamag
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • ananászkocka (a gyerekeknek almakocka került bele)
Elkészítése:
  1. A mogyorót én húsgloffolóval szoktam összetörni, majd száraz serpenyőben egy kicsit pirítsuk meg. Adjuk hozzá a kókuszreszeléket, a kókuszvirágcukrot és a vaníliaport.
  2. A krémhez a hozzávalókat turmixoljuk össze.
  3. A pohárba rétegezzük a hozzávalókat: morzsa - csokihab - ananász - morzsa - csoki - ananász