Ebben a receptben két édesség rejlik. Ugyanis a tésztáját akár trüffelként is elkészíthetjük, a lágy csokis hab pedig pohárba töltve tökéletes édesség délutánra. Így együtt a kettő... hmmm... valóban hab a tortán.
Mogyorós brownie:
- 30 dkg aszalt datolya
- 20 dkg dió
- 10 dkg törökmogyoró
- 10 dkg mandula
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 kávéskanál vaníliapor
- 4-5 csepp narancsolaj
- csipet himalája só
- 5 dkg kesudió
- 8 dkg datolyavaj (5 dkg datolya áztatva)
- 1 avokádó
- 1 banán
- 1 dkg cukrozatlan kakaópor
- ½ kávéskanál vaníliapor
- 1 dl mandulatej
- A diót a datolyával és a kakaóporral aprítsuk krémesre, amíg masszává nem áll össze.
- A mandulát vágjuk durvára, majd keverjük a datolyás tésztához.
- Egy 15x15cm-es tepsibe (akár jénai tálba) nyomkodjuk bele a tésztát.
- A habhoz a kesudiót daráljuk meg. Adjuk hozzá az érett avokádót, a felkockázott banánt és a kakaóport. Szórjuk hozzá a vaníliaport is. Öntsük rá a mandulatejet, majd turmixoljuk krémesre.
- Szeleteljük fel a brownie-t, majd kanállal halmozzunk rá a csokis habból.