2014. október 16., csütörtök

Mogyorós brownie lágy csokis habbal

Ebben a receptben két édesség rejlik. Ugyanis a tésztáját akár trüffelként is elkészíthetjük, a lágy csokis hab pedig pohárba töltve tökéletes édesség délutánra. Így együtt a kettő... hmmm... valóban hab a tortán.


Hozzávalók:
Mogyorós brownie:
  • 30 dkg aszalt datolya 
  • 20 dkg dió 
  • 10 dkg törökmogyoró 
  • 10 dkg mandula 
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor 
  • 1 kávéskanál vaníliapor 
  • 4-5 csepp narancsolaj 
  • csipet himalája só 
Csokis hab:
  • 5 dkg kesudió 
  • 8 dkg datolyavaj (5 dkg datolya áztatva) 
  •  1 avokádó
  • 1 banán 
  •  1 dkg cukrozatlan kakaópor
  • ½ kávéskanál vaníliapor 
  • 1 dl mandulatej 
Elkészítése:
  1. A diót a datolyával és a kakaóporral aprítsuk krémesre, amíg masszává nem áll össze.
  2. A mandulát vágjuk durvára, majd keverjük a datolyás tésztához. 
  3. Egy 15x15cm-es tepsibe (akár jénai tálba) nyomkodjuk bele a tésztát. 
  4.  A habhoz a kesudiót daráljuk meg. Adjuk hozzá az érett avokádót, a felkockázott banánt és a kakaóport. Szórjuk hozzá a vaníliaport is. Öntsük rá a mandulatejet, majd turmixoljuk krémesre. 
  5. Szeleteljük fel a brownie-t, majd kanállal halmozzunk rá a csokis habból.