Hozzávalók:
- fél kiló paradicsom adagonként (vegyesen sárga, koktél, lucullus, fürtös paradicsom)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kápia paprika
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 kis marék friss bazsalikom és oreganó
- 2-3 szál rozmaring
- 1 kis marék friss spenót (elhagyható)
- 1 teáskanál kókuszvirágcukor
- 1 kávéskanál só
- bors
- 10 dkg gluténmentes (kukorica) spagettitészta (adagonként)
Elkészítése:
- A paradicsomokat vágjuk fel kisebb darabokra (2-4 fele, vagy akár 6 fele is).
- Tegyük egy tepsibe. és reszeljük hozzá a fokhagymát. Locsoljuk meg az olajjal és az ecettel, és mehet hozzá a kevéske kókuszvirágcukor is.
- Adjuk hozzá a zöldfűszereket, sózzuk, borsozzuk.
- Tegyük be az előmelegített sütőbe úgy fél órára.
- A végén adjuk hozzá a széttépkedett spenótot, és még toljuk vissza a sütőbe úgy 10 percre.
- Sós vízbe főzzük ki a spagettitésztát, de kölessel is finom.