2014. augusztus 23., szombat

Sárgarépás lencseleves

Szereted a sárgarépa levest? Nos, ha igen, akkor ez is ízleni fog. Kellemesen édes és tápláló is. Gyorsan elkészül, akár vacsorára is tökéletes.


Hozzávalók (4 főre):
  • 20 dkg sárgarépa
  • 15 dkg vöröslencse
  • 1 zellerszár
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 evőkanál kókuszolaj
  • 1 kávéskanál ételízesítő
  • só, bors
  • díszítés: petrezselyem és pirított magok
Elkészítés:
  1. Először is megtisztítjuk a répát, és kis kockára vágjuk. A hagymát vékonyra felszeleteljük, és kókuszolajon megdinszteljük. Belereszeljük a fokhagymát is.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát és a zellerszárat. Együtt pirítjuk, úgy 5 percig. Közben folyamatosan keverjük.
  3. Hozzáadjuk az átmosott lencsét, és felöntjük vízzel. Fűszerezzük.
  4. Már nincs más dolgunk, mint megfőzzük, majd turmixoljuk.
  5. Díszítsük pirított magokkal és petrezselyemzölddel.