Szereted a sárgarépa levest? Nos, ha igen, akkor ez is ízleni fog. Kellemesen édes és tápláló is. Gyorsan elkészül, akár vacsorára is tökéletes.
- 20 dkg sárgarépa
- 15 dkg vöröslencse
- 1 zellerszár
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 evőkanál kókuszolaj
- 1 kávéskanál ételízesítő
- só, bors
- díszítés: petrezselyem és pirított magok
Elkészítés:
- Először is megtisztítjuk a répát, és kis kockára vágjuk. A hagymát vékonyra felszeleteljük, és kókuszolajon megdinszteljük. Belereszeljük a fokhagymát is.
- Hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát és a zellerszárat. Együtt pirítjuk, úgy 5 percig. Közben folyamatosan keverjük.
- Hozzáadjuk az átmosott lencsét, és felöntjük vízzel. Fűszerezzük.
- Már nincs más dolgunk, mint megfőzzük, majd turmixoljuk.
- Díszítsük pirított magokkal és petrezselyemzölddel.