Szeretem az egyszerű salátákat. Semmi bonyolult dolog, egyszerűen darabolunk (ezt a gép és a reszelő elvégzi) és hozzásgyúrunk egy avokádót. Pici ízesítés, és kész is a fincsi saláta. Megszórtam egy kevés pirított napraforgóval, tökéletes vacsora volt tegnap este.
- 15 dkg rózsáira szedett karfiol
- 2 kisebb uborka
- 1 piros paprika
- 1 kisebb lilahagyma
- friss bazsalikom levél
- 1 evőkanál pirított napraforgó
- 1/2 avokádó
- 1 kis gerezd fokhagyma
- mustár, só, bors, lime leve
Elkészítése:
- Először is a karfiolt megmosom, és morzsásra aprítom egy késes darálóval.
- Az uborkát és a paprikát gyufaszál vastagságúra vágom. Nekem van V gyalum, azzal csináltam.
- A hagymát vékonyan felszeletelem.
- Az avokádót a citromlével, mustárral pépessé töröm, majd sózom, borsozom. Egy pici fokhagymát is belereszelek.
- Kézzel belegyúrom a salátához. Hozzászórom a napraforgót, összekeverem vele.
Ebben a salátában az a jó, hogy rágni kell! Érdemes egészen morzsásra darálni (de ne pépesre) a karfiolt, és az olajos mag is kellő ropogósságot ad neki.