2016. november 13., vasárnap

Padlizsános-lecsós rakott krumpli

Ez egy nagyon egyszerű és olcsó recept. Főleg nyáron, amikor szezonja van a parikának és a paradicsomnak. Én szoktam télire készíteni lecsót üvegbe, így könnyen hozzáférhető alapanyagom van ilyenkor is.


Hozzávalók (2-3 főre)
  • 1 liter lecsó (paprika, paradicsom, hagyma, fokhagyma)
  • 1 padlizsán
  • 2 kg burgonya
  • só, bors, bazsalikom, rozmaring, kakukkfű

Elkészítése:
A lecsót jó hagymásan, fokhagymásan készítsük el. A padlizsánt pácoljuk be reszelt fokhagymával, sóval, borssal, pirospaprikával és pici olajjal. Hagyjuk állni úgy 15 percig. Majd ezt a pácolt padlizsánt pár perc alatt süssük össze a lecsóval.

A krumplit hámozzuk meg, és szeleteljük fel. 

A lecsót öntsük bele a tepsibe, mely kb. 1 cm vastagon legyen az alján. Erre szépen állítsuk rá a krumplit, picit fedésbe egymással. Ez azért jó így, mert a krumpli teteje ropogós lesz, viszont alulról felszívja a lecsó zaftját. A tetejét szórjuk meg sóval és a fűszerekkel.

Előmelegített sütőben 180-200 fokon süssük kb. 40-50 percig.