Délután egy gyors édességre vágytak a gyerekek, ez lett belőle. Amíg Zsófi lereszelte az almát, addig összegyúrtam a tésztát. Ez még nem vegán, de nagyon finom.
Tészta hozzávalói:
Tészta hozzávalói:
- 10 dkg kukoricaliszt
- 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 10 dkg BL80-as liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 8 dkg méz vagy kókuszvirág cukor
- 1 tojás
- 9 dkg vaj
- 2-3 ek. tejföl
- csipet só
Töltelék:
- kb. 10 darab alma
- citromlé
- 1-2 ek. méz
- fahéj
- kis marék dió
- kis marék aszalt barack
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, és addig betesszük a hűtőbe, amíg elkészül a töltelék. A töltelékhez az almát lereszeljük, majd kinyomkodjuk belőle a levét. Az igyuk meg nyugodtan. Ezután tegyük hozzá a diót, barackot, citromlevet és a fahéjat, majd édesítsük egy kevés mézzel.
Nekem egy 25x25 cm-es jénai tálom van, amit kikentem kókuszolajjal és egy kis liszttel beszórtam. A tészta felét kinyújtottam, és beletettem a tálba. Erre jön a töltelék, majd a tészta másik fele. A széléről levágott tésztából kis csillag formákat szaggattam.
Előmelegített sütőben 180 fokon kisütöttem kb. 25-30 perc alatt.