2014. január 3., péntek

Gofri pillanatok alatt

A palacsinta után ez a másik kedvencük a lányoknak. Szoktam gluténmenteset is készíteni, de most ez a recept akadt a kezembe. Fél óra alatt a reggeli vagy a vacsora tálalható.


Hozzávalók (12 db):
  • 22 dkg zabliszt 
  • 6 dkg kukoricaliszt
  • 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt 
  • jó nagy csipet himalája só
  • 1/3 kávéskanál vaníliapor
  • 1 evőkanál kókuszvirágcukor vagy méz
  • kb. 5-6 dl víz
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál olívaolaj
Elkészítése:
Keverjük össze a hozzávalókat, hagyjuk pihenni kb. 15 percet. Forrósítsuk fel a gofrisütőt, és süssük ki a tésztát. Kb. 5 perc alatt készre sütjük.

Sütés közben ne nyisd szét, mert a tészta szétválik, a tetejére és az aljára ragad. Várd meg az 5 percet, és óvatosan nyisd fel. Akkor szépen kivehető lesz.

A lyukakba lekvárt vagy éppen házi nutellát tölthetünk, és a tetejét megkentem házi csokival.

Jó sütögetést!