A palacsinta után ez a másik kedvencük a lányoknak. Szoktam gluténmenteset is készíteni, de most ez a recept akadt a kezembe. Fél óra alatt a reggeli vagy a vacsora tálalható.
- 22 dkg zabliszt
- 6 dkg kukoricaliszt
- 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- jó nagy csipet himalája só
- 1/3 kávéskanál vaníliapor
- 1 evőkanál kókuszvirágcukor vagy méz
- kb. 5-6 dl víz
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál olívaolaj
Elkészítése:
Keverjük össze a hozzávalókat, hagyjuk pihenni kb. 15 percet. Forrósítsuk fel a gofrisütőt, és süssük ki a tésztát. Kb. 5 perc alatt készre sütjük.
Sütés közben ne nyisd szét, mert a tészta szétválik, a tetejére és az aljára ragad. Várd meg az 5 percet, és óvatosan nyisd fel. Akkor szépen kivehető lesz.
A lyukakba lekvárt vagy éppen házi nutellát tölthetünk, és a tetejét megkentem házi csokival.
Jó sütögetést!