2015. március 25., szerda

Málnás-csokis kosárka

Nemcsak húsvétra, hanem bármikor... nagyon finom. Most málnakrémmel készítettem, de szezonálisan akár eperrel vagy cseresznyével is működik. 5 db nagy muffin lett belőle.


Hozzávalók:
Tészta:
  • 5 dkg zabpehely
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg áztatott/szárított dió
  • 8 dkg mazsola (picit beáztatva)
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2-3 csepp narancsolaj
  • narancslé, hogy gyúrható tésztánk legyen (de ne legyen lágy!)
Málnakrém:
  • 5 dkg málna
  • 3 dkg aszalt áfonya vagy aszalt meggy (áztassuk be egy rövid időre)
  • 1 teáskanál útifűmaghéj
  • pici juharszirup
Csokikrém:
  • 1 érett avokádó
  • 1/2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál kókuszvirágcukor
  • 1-2 csepp narancsolaj

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit késes aprítóval morzsásra aprítjuk. A kókuszreszeléket külön, kávédarálón daráljuk meg. Gyúrjunk belőle egy masszát, de ne legyen lágy.

Készítsük el a málnakrémet. Én csak egyszerűen villával összenyomkodtam, és hozzáadtam az útifűmaghéjat.

A csokikrém elkészítéséhez is csak egy botmixer kell.

A kosárka elkészítéséhez kell egy fém muffinforma és egy szilikon is. Az utóbbit tegyük a fém muffinformába. A tésztából csináljunk 5 egyforma darabot, és egyesével nyomkodjuk bele a szilikon formába. A fém forma azért kell, mert ez fogja megtartani a formáját a kosárkának. Ha elkészült, a szilikon óvatosan lehúzható a kosárkáról.

Töltsük meg a málnakrémmel, majd a csokikrémmel.

Húsvét alkalmával karalábévájóval készítsünk kis almakarikákat, majd olvasztott csokiba forgassuk meg.