2017. május 26., péntek

Csicserifasírt

Újabb finom ételt osztott meg velem Anikó, a Zöldház Bio Panzió tulajdonosa. Elkészítettem, és bizony én is csak azt tudom erről mondani, hogy érdemes kipróbálni.


Hozzávalók:
  • 30 dkg száraz csicseriborsó
  • 30 dkg száraz kenyér vagy zsemle báztatva (vízben) / 10 dkg leforrázott zabpehellyel is elkészítheted
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 marék aprított petrezselyemzöld
  • só, bors, pirospaprika
  • 1-2 csipet őrölt szerecsendió
  • 1 evőkanál paprikapüré
  • 2 házi vagy bio tojás
Elkészítése: 
  1.  A csicseriborsót áztasd be 6-8 órára, majd az áztató levét öntsd le, és főzd puhára. Ez körülbelül 1-1,5 óra.
  2. Az olajon az apróra vágott vöröshagymát dinszteld meg. Fűszerezd.
  3. A megfőtt csicseriborsót daráld le, vagy turmixold/botmixerezd.
  4. Keverj össze minden hozzávalót, ha lágy lett a massza, akkor tegyél bele egy kis zsemlemorzsát.
  5. Kis gombócokat forgass meg zsemlemorzsába, majd jól kikent tepsibe rakd úgy, hogy a tetejét is spricceld vagy kend be olajjal.
  6. Előmelegített sütőben süsd meg mindkét oldalát.