Hozzávalók:
- 30 dkg száraz csicseriborsó
- 30 dkg száraz kenyér vagy zsemle báztatva (vízben) / 10 dkg leforrázott zabpehellyel is elkészítheted
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 1 nagy vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 marék aprított petrezselyemzöld
- só, bors, pirospaprika
- 1-2 csipet őrölt szerecsendió
- 1 evőkanál paprikapüré
- 2 házi vagy bio tojás
- A csicseriborsót áztasd be 6-8 órára, majd az áztató levét öntsd le, és főzd puhára. Ez körülbelül 1-1,5 óra.
- Az olajon az apróra vágott vöröshagymát dinszteld meg. Fűszerezd.
- A megfőtt csicseriborsót daráld le, vagy turmixold/botmixerezd.
- Keverj össze minden hozzávalót, ha lágy lett a massza, akkor tegyél bele egy kis zsemlemorzsát.
- Kis gombócokat forgass meg zsemlemorzsába, majd jól kikent tepsibe rakd úgy, hogy a tetejét is spricceld vagy kend be olajjal.
- Előmelegített sütőben süsd meg mindkét oldalát.