2016. március 6., vasárnap

Grillezett padlizsán hasáb"burgonyával"

Nagyon szeretem az egyszerű zöldséges ételeket, nos... ez is egy ilyen. A padlizsánt egyszerűen bepácoltam majd grilleztem, a krumpli helyett pedig zeller és sárgarépa lett hasábolva. Igazán ízletes, érdemes kipróbálni. Tökéletes vacsora ötlet.


Hozzávalók (2 főre):
  • 1 duci padlizsán
  • 2 közepes zeller
  • 2 sárgarépa
  • pác elkészítését itt találod
Elkészítése:
  1. A padlizsánt mosd meg, szeleteld fel úgy 3-4 mm vastagra, és pácold be. Hagyd állni 10-20 percig, de minél tovább tudod, annál jobb.
  2. A zeller és a sárgarépát hasáboló szeletelővel vágd fel.
  3. Egy kerámia serpenyőt hevítsd fel, tegyél bele 1 evőkanál kókuszolajat. Tedd bele a zeller és a sárgarépát, de csak annyit, hogy ne legyenek egymáson. Pirítsd 4-5 percig, majd forgasd meg. Süsd minden oldalát ropogósra.
  4. Szedd ki, majd sózd meg. ha van medvehagymád, akkor szórd meg vele.
  5. A padlizsán mindkét oldalát pici olajon (vagy a sütőben) grillezd meg.
  6. Pici citrommal locsold meg.
Készíts hozzá egy adag zöldsalátát.

Jó étvágyat!