2016. február 14., vasárnap

Mandulavajas zabkása

Nem lehet megunni ezeket a kásákat. :) Imádom bennük azt, hogy végtelen lehetőségeket rejtenek, és mindig más íz kerekedik ki belőlük. Már aki szereti a változatosságot. :) A gyerekeim reggel a legegyszerűbb változatot kérik, a kókuszos-vaníliásat, amelyre kerül egy kevéske 70%-os étcsoki, és mellé a mandulatej. 

Nos, ez a mandulavajas kása igazán telt ízű, a narancshéj pedig kifejezetten pikánnsá teszi. Én most banánnal készítettem, de akár almával vagy körtével is nagyon finom lehet.


Hozzávalók (1 adag):
  • 1/2 csésze aprószemű zabpehely
  • 1 és egy pici csésze rizstej-víz elegy
  • 1 evőkanál kókuszreszelék
  • 1 evőkanál mazsola
  • késhegynyi vaníliapor
  • csipet himalája só
  • 2 duci datolyát daráld össze a zabpehellyel
  • 2 teáskanál Rapunzel mandulavaj
  • bio narancs héja (ízlés szerint)
  • 1/2 banán felkarikázva
Elkészítése:
  1. A vizes rizstejet tegyük fel egy lábasba főni. Öntsük bele a kókuszreszeléket, a fűszereket és a zabpehelyt.
  2. 5-8 perc alatt főzzük puhára.
  3. Vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a mandulavajat és a felkarikázott banánt. 
Mit kell tudni a Rapunzel magkrémekről?
Először is azt, hogy ezek 100%-os magrémek, tehát nincs bennük se cukor, se adalékanyag, se tartósítószer.. és VEGÁN. Meglepő lehet, hogy a krém tetején egy ujjnyi olajréteget látsz. Nos, ez a magkrém olaj tartalma. Ebből is látszik, hogy nem tartalmaz semmilyen emulgeálószert.



Ilyenkor a megoldás roppant egyszerű. NE öntsd le a tetejéről, hanem egy teáskanál segítségével jól keverd fel. Néhány perc alatt nagyon szépen elegyedik, és már ehető, kenhető is.