Igazi kakaós müzli a bolti cukros pelyhek helyett. Elég nagy adag, de jól záródó dobozban, üvegben sokáig eláll. Öntsetek rá növényi tejet, és már lehet kanalazni is. Az ötlet innen származik. A kakaópor mennyiségét csökkentettem, és több diót tettem hozzá.
Hozzávalók:- 3 bögre nagyszemű zabpehely
- 1 bögre aprószemű zabpehely
- 1 bögre kókuszreszelék
- 2 bögre áztatott/szárított dió
- 1/2 bögre arany lenmag darálva
- egy csipet só
- 1 kávéskanál vaníliapor
Nedves összetevő:
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1/3 bögre kókuszolaj (olvasztva)
- 2-3 evőkanál méz
- 5-6 csepp narancsolaj vagy bio, reszelt narancshéj
Elkészítése:
- A zabpelyhet és a durvára vágott diót keverjük össze egy tálban.
- A kókuszolajat olvasszuk fel, majd keverjük hozzá a kakaóport, a mézet és a narancsolajat.
- Öntsük a zabpelyhes keverékhez, és jól forgassuk össze.
- A sütőt melegítsük elő 160 fokra, majd a kakaós keveréket tegyük egy zsírpapírral bélelt tepsibe.
- 30 percig süssük, ezidő alatt 2-3 alkalommal keverjük fel.
- Vegyük ki a sütőből, keverjük hozzá a kókuszreszeléket és a darált lenmagot.
- Ha kihűlt, tegyük jól záródó dobozba.