Amennyiben gluténérzékeny vagy, akkor sem kell lemondanod a császármorzsáról. Készítsd el bátran, nem fogsz csalódni benne. A párom ötlete - amit legközelebb ki is fogunk próbálni -, hogy lekvár helyett olvasztott csokit csorgatunk rá, és tejszínhab kerüljön a tetejére. Hmmm... jól hangzik. :)
Hozzávalók (1 nagy adag, vagy 2 kisebb)
- 10 dkg kukoricadara (apró szemű, akár picit meg is darálhatjuk a kölessel)
- 10 dkg köles darálva
- 2 házi vagy bio tojás
- 2 dkg vaj
- 3-4 dkg méz
- 3 dl rizstej
- 1/2 kávéskanál vaníliapor
- bio, reszelt citromhéj
- csipet só
sütéshez: 1 evőkanál kókuszolaj, 1 evőkanál kókuszvirágcukor
tetejére: baracklekvár
Elkészítése:
- A puha vajat keverjük ki a tojás sárgájával és a mézzel. Adjuk hozzá a fűszereket és a tejet.
- Szórjuk bele a gabonákat, és hagyjuk állni úgy 1 órát.
- A tojás fehérjét verjük fel kemény habbá, és lazán forgassuk a tésztába. (Ne ijedj meg, elég híg a massza, de a sütés során a gabona felszívja a nedvességet.)
- Egy nagy kerámia serpenyőt melegítsünk fel a kókuszolajjal, majd öntsük bele a masszát.
- Kb. 30 perc alatt meg fog sülni. Nem kell nagyon kevergetni, elég úgy 5 percenként. Ugyanis akkor nagyon morzsás lesz, ami túlságosan ropogós és száraz.
Jó étvágyat!