2016. február 5., péntek

Gluténmentes császármorzsa

Amennyiben gluténérzékeny vagy, akkor sem kell lemondanod a császármorzsáról. Készítsd el bátran, nem fogsz csalódni benne. A párom ötlete - amit legközelebb ki is fogunk próbálni -, hogy lekvár helyett olvasztott csokit csorgatunk rá, és tejszínhab kerüljön a tetejére. Hmmm... jól hangzik. :)



Hozzávalók (1 nagy adag, vagy 2 kisebb)
  • 10 dkg kukoricadara (apró szemű, akár picit meg is darálhatjuk a kölessel)
  • 10 dkg köles darálva
  • 2 házi vagy bio tojás
  • 2 dkg vaj
  • 3-4 dkg méz
  • 3 dl rizstej
  • 1/2 kávéskanál vaníliapor
  • bio, reszelt citromhéj
  • csipet só 
sütéshez: 1 evőkanál kókuszolaj, 1 evőkanál kókuszvirágcukor
tetejére: baracklekvár

Elkészítése:
  1. A puha vajat keverjük ki a tojás sárgájával és a mézzel. Adjuk hozzá a fűszereket és a tejet.
  2. Szórjuk bele a gabonákat, és hagyjuk állni úgy 1 órát.
  3. A tojás fehérjét verjük fel kemény habbá, és lazán forgassuk a tésztába. (Ne ijedj meg, elég híg a massza, de a sütés során a gabona felszívja a nedvességet.)
  4. Egy nagy kerámia serpenyőt melegítsünk fel a kókuszolajjal, majd öntsük bele a masszát. 
  5. Kb. 30 perc alatt meg fog sülni. Nem kell nagyon kevergetni, elég úgy 5 percenként. Ugyanis akkor nagyon morzsás lesz, ami túlságosan ropogós és száraz.
Jó étvágyat!