Gyakran készítek ilyen trüffeleket, könnyen csomagolható uzsonna a gyerekeknek... és nem utolsó sorban úszás és tánc előtt is gyorsan biztosít kellő energiát. A datolya kellően megédesíti, nem kell semmilyen hozzáadott édesítő.
Ezt most Zsófi lányom szülinapjára készítettem, annyira ízlett neki, hogy el is neveztem Zsófi trüffelnek :)
- 10 dkg kesudió
- 20 dkg datolya
- 1 dl kókuszkrém
- 2 evőkanál kakakópor
- 1 kávéskanál vaníliapor
- bio narancshéj vagy narancsolaj
Ha nincs erős aprítód, akkor a kesudiót kávédarálón daráld meg.
Mindent botmixerezz össze. Egy sűrű krémed lesz, mely akár tortába is kerülhet.
+
10 dkg dió apróra törve
10 dkg aprószemű zabpehely
5 dkg kókuszreszelék
3 dkg aszalt meggy vagy áfonya apróra vágva
3 dkg szárított hajdinacsíra
3 evőkanál puffasztott quinoa
Ezeket fakanállal keverjük hozzá.
Hagyjuk egy kicsit állni, hogy a zabpehely megduzzadjon.
Gombócozzuk, majd forgassuk meg kókuszreszelékbe.