A répát a karotin tartalma miatt érdemes naponta fogyasztani. A babák első ételei között van, párolva vagy éppen sütőben sütve, mindenhogy finom. Gyakran kerül fasírtba, de nyersen a salátákba is előszeretettel teszem.
- 10 dkg cukrozatlan datolya
- 10 dkg sárgarépa
- 5 dkg áztatott mandula
- 1/2 kávéskanál fahéj
- kevéske citromlé és narancslé
- 1-2 csepp narancsolaj
- kókuszreszelékbe forgatni
- igény szerint: apróra tört dió
Elkészítése:
A sárgarépát tisztítsuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra. Mindent tegyünk be egy aprítógépbe, majd dolgozzuk össze krémesre.
Formázzunk kis golyókat, majd forgassuk kókuszreszelékbe. Ez egy krémes, lágy trüffel lesz. A párom viszont jobban szereti, ha van min rágni, így tettem a masszába apróra tört áztatott/szárított diót is.