Ennél egyszerűbben és gyorsabban palacsintát sütni...imádom. 10 perc múlva már falatozhatjuk. Készítettem hozzá egy kis almaszószt, így a kettő együtt tökéletes desszert így kora délután. Ha van egy kis időtök, próbáljátok ki. Babáknál a glutén bevezetéséhez tökéletes étel.
- 10 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt
- 1 alma
- 1,5 dl növényi tej és víz keveréke
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- csipet só
- 1/2 kávéskanál vaníliapor
- 1 kávéskanál fahéj vagy mézeskalács fűszerkeverék
- 1-2 kávéskanál kókuszvirágcukor
Elkészítése:
Először is mérd ki a lisztet. Jó alaposan mosd meg az almát (én em-bioba beáztatom), majd nagylyukú reszelőn reszeld le.
Add hozzá a fűszereket, majd öntsd hozzá fokozatosan a tejet. Jó sűrű, nokedli tészta állaga lesz. Hagyd picit pihenni.
Egy serpenyőt melegíts fel, és kend ki egy pici kókuszolajjal. 1 evőkanálnyi mennyiséget halmozz a serpenyőbe, pár perc alatt süsd meg mindkét oldalát.
Én rácsra szoktam tenni, hogy ne párásodjon be.
Almaszósz:
Egy almát vágj pici kockára vagy nagylyukú reszelőn is reszelheted. Egy serpenyőt melegíts fel, majd tegyél bele 1 kávéskanál mennyiségű kókuszolajat.
Párold meg, szórj bele fahéjat és egy kis marék durvára tört diót. Egy leheletnyi kókuszvirágcukorral megszórhatod.
Én tettem hozzá 1 evőkanálnyi kókuszkrémet is.