Ez egy szuper egyszerű saláta. Önmagában vagy köretként is nagyon finom. Picit olajon átmelegítve jobban hasznosul a béta-karotin, de az enzimekre azért vigyázunk. Én most babfasírtot készítettem hozzá.
Hozzávalók (2 adag):
- 40 dkg sárgarépa
- 2-2 mokkáskanál sárga- és fekete mustármag
- 1 kávéskanál mustár
- késhegynyi chili
- só
- frissen csavart citromlé
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 1 kisebb fej vöröshagyma
Elkészítése:
- A kókuszolajat melegítsük fel, majd tegyük bele a mustármagot. Folyamatos keverés közben hagyjuk picit kipattogni a magokat.
- A sárgarépát sajtreszelőn reszeljük le, majd dobjuk rá a mustármagos olajra.
- Pár perc alatt melegítsük össze (folyamatosan keverjük).
- Vegyük le a tűzről, majd locsoljunk rá egy kevéske citromlevet, adjuk hozzá a mustárt és sózzuk.
- A végén adjuk hozzá a vékonyra szeletelt vöröshagymát. Jó étvágyat!