A gyerekeim nagyon szeretik a hamburgert, gyakran kérik vacsorára. Az a jó benne, hogy jó sok zöldséggel tele lehet pakolni.A zsömle elkészítése kb. 2 óra, de konkrét munka vele nem több fél óránál.
- 2 dl langyos gabonatej
- 2 evőkanál méz
- 1 teáskanál só
- 40 gr. hidegen sajtolt olaj
- 1 bio tojás
- 100 gr. joghurt
- 40 dkg teljes kiőrlésű tönköly
- 20 dkg fehér tönkölyliszt
- 2,5 dkg élesztő
Elkészítése:
Az élesztőt pici mézzel megfuttatom, majd a hozzávalókból tésztát dagasztok.
Miután duplájára kelt (kb. 40-50 perc, meleg helyen, letakarva) lisztezett felületre borítom, és 9 egyforma, kb. 120 gr-os darabokra vágom a tésztát. Egyenként megformázom a zsemléket, majd sütőpapírral bélelt tepsibe teszem.
Hagyom ismét kelni (kb. 30 perc), majd bevizezem egyhén a tetejét, és megszórom szezámmaggal.
180 fokos előmelegített sütőben 18-20 perc alatt megsütöm. A kisült hamburger fagyasztható. Szerintem tojás nélkül is működik a recept, legközelebb kipróbálom úgy is.
Töltsük meg jó sok zöldséggel és tegyünk bele zabfasírtot. A húsimádóknak is ízleni fog!
Jó étvágyat!
Miután duplájára kelt (kb. 40-50 perc, meleg helyen, letakarva) lisztezett felületre borítom, és 9 egyforma, kb. 120 gr-os darabokra vágom a tésztát. Egyenként megformázom a zsemléket, majd sütőpapírral bélelt tepsibe teszem.
Hagyom ismét kelni (kb. 30 perc), majd bevizezem egyhén a tetejét, és megszórom szezámmaggal.
180 fokos előmelegített sütőben 18-20 perc alatt megsütöm. A kisült hamburger fagyasztható. Szerintem tojás nélkül is működik a recept, legközelebb kipróbálom úgy is.
Töltsük meg jó sok zöldséggel és tegyünk bele zabfasírtot. A húsimádóknak is ízleni fog!
Jó étvágyat!