2013. november 6., szerda

Mennyei datolyavajas praliné mogyorós csokival

Ezekkel a csodákkal várom a lányokat haza ma a suliból. Biztosan ízleni fog nekik.

Szerelmese lettem ezeknek az édességeknek. Már korábban is készítettem bounty és brownie pralinét, de ez a mostani ... ez mennyei! Bár azt nem szabad elfelejteni, hogy ezek tömény desszertek, tehát ebből nem kell (és nem is lehet) sokat megenni, mert telít.


Nézzük a receptet:

  • 10 dkg datolya kevés vízbe áztatva kb. 1 órára (ha kemény a datolya, érdemes kis darabokra felvágni)
  • 1-2 teáskanál kakaópor
  • 1 banán
  • Nyers csoki + pirított, durvára vágott mogyoró
Elkészítése:
A datolyát és a kakaóport turmixoljuk össze. A banánt karikázzuk fel.

Vízgőz felett olvasszuk fel a kakaóvajat, és tegyük hozzá kakaóport és a mézet/juharszirupot. Öntsük hozzá az apróra tört mogyorót.

Egy szilikonos muffinformába tegyünk egy kevés nyers csokit (pár percre tegyük be a fagyasztóba), majd rá a datolyavaj és a banánkarika. Erre ismét egy kevés nyers csokit öntünk (1-2 teáskanál mennyiség). Betesszük a fagyasztóba, 20 perc múlva már ehetjük is.

Isssssteni finom!