Ezekkel a csodákkal várom a lányokat haza ma a suliból. Biztosan ízleni fog nekik.
Szerelmese lettem ezeknek az édességeknek. Már korábban is készítettem bounty és brownie pralinét, de ez a mostani ... ez mennyei! Bár azt nem szabad elfelejteni, hogy ezek tömény desszertek, tehát ebből nem kell (és nem is lehet) sokat megenni, mert telít.
Szerelmese lettem ezeknek az édességeknek. Már korábban is készítettem bounty és brownie pralinét, de ez a mostani ... ez mennyei! Bár azt nem szabad elfelejteni, hogy ezek tömény desszertek, tehát ebből nem kell (és nem is lehet) sokat megenni, mert telít.
Nézzük a receptet:
- 10 dkg datolya kevés vízbe áztatva kb. 1 órára (ha kemény a datolya, érdemes kis darabokra felvágni)
- 1-2 teáskanál kakaópor
- 1 banán
- Nyers csoki + pirított, durvára vágott mogyoró
Elkészítése:
A datolyát és a kakaóport turmixoljuk össze. A banánt karikázzuk fel.
Vízgőz felett olvasszuk fel a kakaóvajat, és tegyük hozzá kakaóport és a mézet/juharszirupot. Öntsük hozzá az apróra tört mogyorót.
A datolyát és a kakaóport turmixoljuk össze. A banánt karikázzuk fel.
Vízgőz felett olvasszuk fel a kakaóvajat, és tegyük hozzá kakaóport és a mézet/juharszirupot. Öntsük hozzá az apróra tört mogyorót.
Egy szilikonos muffinformába tegyünk egy kevés nyers csokit (pár percre tegyük be a fagyasztóba), majd rá a datolyavaj és a banánkarika. Erre ismét egy kevés nyers csokit öntünk (1-2 teáskanál mennyiség). Betesszük a fagyasztóba, 20 perc múlva már ehetjük is.
Isssssteni finom!