2016. április 15., péntek

Citromos zellerkrémleves

Imádom a krémleveseket, ennél egyszerűbb ételt el sem tudok képzelni. Egyszerűen nem értem azt, hogy miért van igény tasakos levesekre, amelyek összetevői hagynak maguk után némi kivetnivalót. 

Kíváncsiságból utána is néztem egynek, ez a Knorr bögrés zellerkrémleves pirított zsemlekockával. Tudjátok mi van benne? Szerintem aki megveszi, nem nézi meg az összetevőket, különben nem landolna a kosarában. Szóval... íme: 

"Burgonyakeményítő, Pirított zsemlekocka 19% (búzaliszt, só, élesztő, pálmaolaj, antioxidáns (rozmaringkivonatok)), Pálmazsír, Só, Vöröshagymapor, Cukor, Élesztőkivonat, Zellerpor 3,1%, Tejcukor, Aromák (zellerrel, búzával és árpával), Tejfehérje, Zellerlevél, Fűszerek (zellermag, kurkuma)"

Nos, ezek után inkább készítsétek el az alábbi receptet:


Hozzávalók:
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1 kis vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes burgonya
  • 2 ujjnyi karika zeller
  • kb. 10 cm-es zellerszár
  • 1 evőkanál zabliszt
  • 1 dl zabkrém (Oatly)
  • 4-5 levélke friss lestyán
  • himalája só, bors
  • friss citrom leve (kb. 1 kávéskanál)

Elkészítése:
  1. Az elkészítése roppant egyszerű. Tisztítsunk és daraboljunk fel minden zöldséget. A kókuszolajon kezdd el dinsztelni az apróra vágott hagymát és reszeld bele a fokhagymát is.
  2. Pár perc elteltével mehet hozzá a többi zöldség is. Pirítás ... keverés... majd mehet bele a zabliszt, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.
  3. Fűszerezd, tedd bele a friss lestyán levelet is.
  4. Főzd puhára, és botmixerezd. Öntsd hozzá a zabkrémet, egy pilanatra főzd össze. Ízesítsd a citrom levével.


----------------------------------
Felhasznált forrás:
http://bevasarlas.tesco.hu/hu-HU/ProductDetail/ProductDetail/2004120027247