Nem lehet megunni ezeket a kásákat. :) Imádom bennük azt, hogy végtelen lehetőségeket rejtenek, és mindig más íz kerekedik ki belőlük. Már aki szereti a változatosságot. :) A gyerekeim reggel a legegyszerűbb változatot kérik, a kókuszos-vaníliásat, amelyre kerül egy kevéske 70%-os étcsoki, és mellé a mandulatej.
Nos, ez a mandulavajas kása igazán telt ízű, a narancshéj pedig kifejezetten pikánnsá teszi. Én most banánnal készítettem, de akár almával vagy körtével is nagyon finom lehet.
- 1/2 csésze aprószemű zabpehely
- 1 és egy pici csésze rizstej-víz elegy
- 1 evőkanál kókuszreszelék
- 1 evőkanál mazsola
- késhegynyi vaníliapor
- csipet himalája só
- 2 duci datolyát daráld össze a zabpehellyel
- 2 teáskanál Rapunzel mandulavaj
- bio narancs héja (ízlés szerint)
- 1/2 banán felkarikázva
Elkészítése:
- A vizes rizstejet tegyük fel egy lábasba főni. Öntsük bele a kókuszreszeléket, a fűszereket és a zabpehelyt.
- 5-8 perc alatt főzzük puhára.
- Vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a mandulavajat és a felkarikázott banánt.
Mit kell tudni a Rapunzel magkrémekről?
Először is azt, hogy ezek 100%-os magrémek, tehát nincs bennük se cukor, se adalékanyag, se tartósítószer.. és VEGÁN. Meglepő lehet, hogy a krém tetején egy ujjnyi olajréteget látsz. Nos, ez a magkrém olaj tartalma. Ebből is látszik, hogy nem tartalmaz semmilyen emulgeálószert.
Ilyenkor a megoldás roppant egyszerű. NE öntsd le a tetejéről, hanem egy teáskanál segítségével jól keverd fel. Néhány perc alatt nagyon szépen elegyedik, és már ehető, kenhető is.