Szeretek ilyen kis tortácskákat készíteni, előnye, hogy nem kell szeletelni. Ez pont egy adag, és elég is ennyi egyszerre. A datolyás csokikrém más torták krémje is lehet, nagyon finom.
1.réteg:
- 20 dkg mandula
- 10 dkg áztatott mazsola
- vanília
- csipet só
2.réteg:
- 15 dkg áztatott datolya
- 1/2 avokádó
- 2-3 evőkanál kakaópor
- 2-3 evőkanál olvasztott kakaóvaj
3.réteg:
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1/2 banán
- kókuszrém
- pár csepp narancsolaj
A kókuszreszeléket kávédarálón megdaráltam, hogy az olaj egy kissé kicsapódjon. Így krémesebb lesz. Keverjünk hozzá egy kis kókuszkrémet és narancsolajat.
Így állítottam össze: Mivel nekem nincs nagy pogácsaszaggatóm, találtam 2 dles műanyag poharat. Kb. félbe vágtam, ezt tettem a tányérra. Belenyomkodtam kiskanállal az első réteget, és így tovább. És kész is. Laktató, egy adag biztosan elég még egy felnőttnek is.