2014. június 19., csütörtök

Kókuszos-csokis mini tortácska

Szeretek ilyen kis tortácskákat készíteni, előnye, hogy nem kell szeletelni. Ez pont egy adag, és elég is ennyi egyszerre. A datolyás csokikrém más torták krémje is lehet, nagyon finom.


Hozzávalók:

1.réteg:
  • 20 dkg áztatott/szárított mandula (a héját húzzuk le)
  • 10 dkg áztatott mazsola
  • vanília
  • csipet só
Daráljuk meg a mandulát és botmixerezzük a mazsolát. Vigyázzunk, hogy ne legyen lágy a tészta. Amennyiben lágyra sikerült, adjunk hozzá egy kis kókuszreszeléket.

2.réteg:
  • 15 dkg áztatott datolya
  • 1/2 avokádó
  • 2-3 evőkanál kakaópor
  • 2-3 evőkanál olvasztott kakaóvaj
Turmixoljunk. NEM kell hozzá édesítő, a datolya önmagában édes.

3.réteg:
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1/2 banán
  • kókuszrém
  • pár csepp narancsolaj
A kókuszreszeléket kávédarálón megdaráltam, hogy az olaj egy kissé kicsapódjon. Így krémesebb lesz. Keverjünk hozzá egy kis kókuszkrémet és narancsolajat.

Így állítottam össze: Mivel nekem nincs nagy pogácsaszaggatóm, találtam 2 dles műanyag poharat. Kb. félbe vágtam, ezt tettem a tányérra. Belenyomkodtam kiskanállal az első réteget, és így tovább. És kész is. Laktató, egy adag biztosan elég még egy felnőttnek is.