2017. június 3., szombat

Krémes avokádós tészta

Szeretem az avokádót, bár elég ritkán veszek, mert igen borsos az ára. A boltokban már csak akkor árazzák le, amikor már túlérett. Ilyenkor szoktam vásárolni úgy, hogy a kis szára alá nézve meg tudom állapítani, hogy a belseje még szép zöld, vagy már barnás, és inkább kukába való.


Hozzávalók (2 adag):

  • 20 dkg spagetti tészta (gluténmentes tésztával is készítheted)
  • 1 érett avokádó
  • 1 marék spenót és/vagy mángold
  • 1 kis marék friss bazsalikom
  • 1 evőkanál reszelt parmezán vagy sörélesztőpehely (így vegán lesz)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál friss citrom leve
  • himalája só, bors
  • opció: 1-2 evőkanál kesudió vagy fenyőmag
  • paradicsom (ha van, akkor koktél)
  • 1 kisebb lilahagyma
Elkészítése:
  1. A tésztát bő, sós vízben főzd meg.
  2. Az avokádót a zöld levelekkel, a fokhagymával, a fűszerekkel és kevéske főzővízzel (3-4 evőkanál) botmixerezd össze. Szórd bele sörélesztőpelyhet vagy a parmezánt.
  3. A lilahagymát vágd fel kis kockára, és a paradicsomot is ehető falatokra.
  4. Keverj mindent össze. :) és jóízűen falatozd be.