2017. január 4., szerda

Almás-zabos müzliszelet

Ennél egyszerűbb müzliszeletet még nem készítettem. Ez nem az a kifejezetten kemény, ropogós müzli, de a páromnak kifejezetten így ízlett. 10 perc előkészület után 30 perces sütőben pirulás után el is készül ez a finomság. Persze, hagyd egy kicsit hűlni, hogy könnyen szeletelhető legyen. Hidd el, szépen szeletelhető lesz, nem fog morzsálódni.


Hozzávalók: 
  • 20 dkg aprószemű zabpehely
  • 25 dkg reszelt alma
  • 10 dkg olajos mag (én most diót, mandulát és szezámmagot tettem bele)
  • 7 dkg aszalt barack és datolya vegyesen (kén- és cukormentes)
  • 1/3-1/3 kávéskanál vaníliapor és fahéj
  • 6-8 csepp narancsolaj

Elkészítése:
  1. Az almát hámozzuk meg és reszeljük le.
  2. Az aszalványokat vágjuk fel kis darabokra, az olajos magvakat is törjük össze.
  3. Egy serpenyőben egy picit pirítsuk meg a magvakat, de csak annyira, hogy éppen illatozzon,
  4. Mindent keverjünk össze jó alaposan.
  5. A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe formázzunk belőle 1,5-2 cm magas téglalapot, tegyük be sülni 10-15 percre. 
  7. Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeletelhetjük is.
Ha extra finomságra vágysz, kenjél a tetejére olvasztott narancsos csokit.