2016. június 15., szerda

Paradicsomos rizottó

Ha SOS kell ebédet készíteni, akkor gondoljunk a rizottóra. Igazán laktató, és változatosan el lehet készíteni. Ehhez a paradicsomos rizottóhoz is tehetsz egy kis padlizsánt vagy éppen cukkinit.


Hozzávalók:
  • 1 evőkanál bio vaj
  • 1 csésze rizottó rizs
  • 1 vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2-3 szép nagy és érett paradicsom vagy 20 dkg paradicsompüré
  • kb. 3 dl zöldség alaplé
  • kis marék friss bazsalikom
  • 2-3 ágacska rozmaring
  • orgegánó
  • himalája só, bors, chili

Elkészítése:
  1. Először is a paradicsomot kockázd fel és pürésítsd.
  2. Egy serpenyőben a vajon dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát.
  3. Add hozzá a rizst, 1-2 percig pirítsd össze.
  4. Add hozzá a paradicsom 1/3-át és kezdd el kevergetni, majd ahogy felszívja a levét, add hozzá a többi paradicsomot is. Fűszerezd.
  5. Majd kezd hozzá adagolni a zöldség alaplét. De csak fokozatosan, addig, amíg felveszi a nedvességet és megpuhul a rizs.