2016. május 13., péntek

Mandulakrémes-bazsalikomos spárgakrémleves

Egy kedves, "ismeretlen ismerősömtől" kaptam ezt a spárga receptet. Persze az övé egy picit másabb volt, mert bazsalikom illóolajat is tett bele, és citromlé helyett balzsamecetet... mandula helyett mandulafehérjeport. Tehát... majdnem ugyanaz, de mégsem. :) Mindenképp próbáljátok ki, megéri.


Hozzávalók:
  • 1 csomag zsenge zöldspárga
  • 2 újhagyma
  • 1 evőkanál bio vaj
  • 4 dl zöldségalaplé (vagy mindenmentes leveskocka)
  • 1 marék áztatott, blansírozott mandula
  • 1 kis marék friss bazsalikom
  • himalája só, bors
  • pici citrom leve
  • 1 dl zabkrém

Elkészítése:
  1. Először a spárgát törjük ketté. A spárgacsúcsot tegyük félre, a szárának a végét vágjuk le (ahol fás), és karikázzuk fel.
  2. A vajon dinszteljük meg a vékony karikára vágott újhagymát, dobjuk rá a felkarikázott spárgát is. Pár percig pirítsuk, majd öntsük rá a zöldségalaplét. Még önthetünk hozzá egy kevés vizet.
  3. Tegyük hozzá a beáztatott, barna héjától megszabadított mandulát, fűszerezzük.
  4. Kb. 15-20 perc alatt főzzük puhára.
  5. Tegyük bele a turmixba a marék bazsalikommal együtt. Dolgozzuk össze jó krémesre!
  6. Tegyük vissza főni, adjuk hozzá a felkarikázott spárgacsúcsokat. Kb. 5 perc főzésre van még ekkor szükség.
  7. Öntsük hozzá a zabkrémet, és csavarjunk bele egy pici citromlevet. 1-2 rottyantás, és már készen is van.
Az ismerősöm eredeti receptje:
A végén cseppents bele 2 csepp bazsalikom ct. linalool illóolajat. Citromlé helyett balzsamecetet, a zöldségalaplé helyett pedig 2 teáskanál Rapunzel levesport használj.

Jó étvágyat hozzá!