Imádom a bazsalikomot és az egyszerű ételeket is. :) Magát a pestot akár kenyérre is kenhetjük, de tésztára téve tökéletes étel lesz kicsiknek és nagyobbaknak (felnőtteknek) is.
Hozzávalók:
- 20 g friss bazsalikom levél (1 cserépnyi)
- 0,5 dl extra szűz olívaolaj
- 10 dkg dió vagy napraforgó enyhén pirítva (de ha van fenyőmagot, azzal az igazi) :)
- 2 gerezd fokhagyma
- himalája só, bors
- friss citrom leve
- 2 teáskanál sörélesztő pehely
- 1 csomag gluténmentes nagy kagyló tészta
- 4-5 brokkoli rózsa
Elkészítése:
- A diót száraz serpenyőben néhány perc alatt pirítsuk meg.
- Mindent tegyünk az aprítógépbe: a diót, fokhagyma gerezdeket, a bazsalikom leveleket, az olívaolajat, citromlevet, sörélesztő pelyhet és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Jó krémesre dolgozzuk össze. Ha szükséges, akkor mehet még hozzá egy kevéske olívaolaj.
- A tésztát főzzük ki al dente állagúra.
- Szűrjük le, de a főzővízből tegyünk félre egy keveset (úgy 0,5 dl-t).
- A tésztát keverjük össze a pestoval, és lazítsunk a főzővízzel az állagon.
- Közben a brokkolit 1-2 perc alatt pároljuk meg, majd tegyük jéghideg vízbe. Ezáltal megőrzi a gyönyörű színét. Óvatosan forgassuk a pestos tésztához