2016. április 23., szombat

Vegán pestos tészta brokkolival

Imádom a bazsalikomot és az egyszerű ételeket is. :) Magát a pestot akár kenyérre is kenhetjük, de tésztára téve tökéletes étel lesz kicsiknek és nagyobbaknak (felnőtteknek) is.



Hozzávalók:

  • 20 g friss bazsalikom levél (1 cserépnyi)
  • 0,5 dl extra szűz olívaolaj
  • 10 dkg dió vagy napraforgó enyhén pirítva (de ha van fenyőmagot, azzal az igazi) :)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • himalája só, bors
  • friss citrom leve
  • 2 teáskanál sörélesztő pehely
  • 1 csomag gluténmentes nagy kagyló tészta
  • 4-5 brokkoli rózsa
Elkészítése:
  1. A diót száraz serpenyőben néhány perc alatt pirítsuk meg. 
  2. Mindent tegyünk az aprítógépbe: a diót, fokhagyma gerezdeket, a bazsalikom leveleket, az olívaolajat, citromlevet, sörélesztő pelyhet és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 
  3. Jó krémesre dolgozzuk össze. Ha szükséges, akkor mehet még hozzá egy kevéske olívaolaj.
  4. A tésztát főzzük ki al dente állagúra.
  5. Szűrjük le, de a főzővízből tegyünk félre egy keveset (úgy 0,5 dl-t).
  6. A tésztát keverjük össze a pestoval, és lazítsunk a főzővízzel az állagon.
  7. Közben a brokkolit 1-2 perc alatt pároljuk meg, majd tegyük jéghideg vízbe. Ezáltal megőrzi a gyönyörű színét. Óvatosan forgassuk a pestos tésztához