2016. április 18., hétfő

Currys vöröslencse leves

Van egypár vöröslencsés étel a blogomon, de mit csináljak, ha mindig másképp készítem... és olyan finomak lesznek. :) Igazából ezt a levest a barátaimmal ettem egy vegán étteremben, úgyhogy azt az ízt szerettem volna reprodukálni.


Hozzávalók:
  • 1/2 evőkanál kókuszolaj
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 szép sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 ujjnyi szelet zeller
  • 1 kis csésze vöröslencse
  • 1 csésze rózsáira szedett karfiol
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4-5 levél medvehagyma (ha nincs szezonja, akkor + 1 gerezd fokhagyma)
  • 1 kávéskanál curry fűszerkeverék (én a Tesco Finest indiai stílusú curry fűszerkeveréket használom)
  • himalája só, bors, chili
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • extra: kókuszkrém

Elkészítése:
  1. A kókuszolajon dinszteljük meg az a kockára vágott hagymát, majd picit később tegyük bele a fokhagymát is.
  2. Nem sokkal ezt követi a kockára vágott zöldségek, a rózsáira szedett karfiol és az átmosott vöröslencse.
  3. Fűszerezzük, majd öntsük fel vízzel.
  4. Főzzük puhára. A végén ellenőrízzük az ízeket, és tegyünk hozzá egy kevéske kókuszkrémet is. (de ez akár el is hagyható).