Annyira szeretem ezeket a granolákat, roppant egyszerű elkészíteni, és a lehetőségek is végtelenek. Elnézem a bolti müzlik árait, hát... vétek annyi pénzt adni érte, még ha szuper egészségesek is. Hiszen mi magunk is el tudjuk készíteni.
A müzli esetében egyszerűen össze kell keverni az alapanyagokat, a granola készítése során pedig egy picit a sütőben is megpirítjuk ezeket. Ennyi... :)
... és most nézzük ennek a mandulás granolának a receptjét.
- 25 dkg zabpehely (apró- és nagyszemű vegyesen)
- 10 dkg mandula (törjük, vágjuk apróra)
- 5 dkg napraforgó
- 3 dkg szezámmag
- 5 dkg kókuszreszelék (kénmentes)
- 4 dkg kókuszolaj (olvasztva)
- 5 dkg juharszirup vagy méz
- 5-6 csepp szárított, őrölt narancshéj
Elkészítése:
- Mindent mérjünk ki, keverjünk jól össze és egy zsírpapírral kibélelt tepsibe tegyük bele.
- Előmelegített sütőben, 160 fokon kb. 30 percig pirítgassuk. Időközben néhányszor forgassuk át.
- A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd keverjük hozzá az őrölt narancshéjat. Egy jól záródó dobozba, üvegbe tárolhatjuk.
Tipp: Fokozhatjuk a kókuszízt, ha finomítatlan, természetes (nem illatmentes) kókuszolajat használunk. Ebben az esetben a kedvencem a PlanetBio kókuszolaja.