2016. március 10., csütörtök

Mandulás granola

Annyira szeretem ezeket a granolákat, roppant egyszerű elkészíteni, és a lehetőségek is végtelenek. Elnézem a bolti müzlik árait, hát... vétek annyi pénzt adni érte, még ha szuper egészségesek is. Hiszen mi magunk is el tudjuk készíteni.

A müzli esetében egyszerűen össze kell keverni az alapanyagokat, a granola készítése során pedig egy picit a sütőben is megpirítjuk ezeket. Ennyi... :)

... és most nézzük ennek a mandulás granolának a receptjét.

Hozzávalók:
  • 25 dkg zabpehely (apró- és nagyszemű vegyesen)
  • 10 dkg mandula (törjük, vágjuk apróra)
  • 5 dkg napraforgó
  • 3 dkg szezámmag
  • 5 dkg kókuszreszelék (kénmentes)
  • 4 dkg kókuszolaj (olvasztva)
  • 5 dkg juharszirup vagy méz
  • 5-6 csepp szárított, őrölt narancshéj
Elkészítése:
  1. Mindent mérjünk ki, keverjünk jól össze és egy zsírpapírral kibélelt tepsibe tegyük bele.
  2. Előmelegített sütőben, 160 fokon kb. 30 percig pirítgassuk. Időközben néhányszor forgassuk át.
  3. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd keverjük hozzá az őrölt narancshéjat. Egy jól záródó dobozba, üvegbe tárolhatjuk.
Tipp: Fokozhatjuk a kókuszízt, ha finomítatlan, természetes (nem illatmentes) kókuszolajat használunk. Ebben az esetben a kedvencem a PlanetBio kókuszolaja.