2016. március 30., szerda

Kókuszkrémes vöröslencse krémleves

Nagyon szeretem a vöröslencsét, változatosan el lehet készíteni. Akár leves, főzelék vagy éppen fasírt is készülhet belőle, és a fűszerezés is igen széleskörű lehet.

Ma egy egyszerű leves készítettem, amiben olyan sok alapanyag nincs is benne, inkább a fűszerek a mérvadók benne. A végén a kókuszkrém pedig felteszi az i-re a pontot. :) Ha szereted az édeskés és fűszeres ételeket, akkor feltétlenül próbáld ki. A kicsi lányom még repetázott is belőle.


Hozzávalók:
  • 1 nagy sárgarépa
  • 1 csésze vöröslencse
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 evőkanál kókuszolaj
  • pici friss gyömbér (kb. 1 cm-es, ujjnyi vastagságú)
  • 1 kávéskanál curry fűszerkeverék
  • himalája só, chili
  • fél doboz cocomas kókuszkrém
Elkészítése:
  1. A kókuszolajon elkezdjük pirítani az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a gyömbért.
  2. Amikor már illatozik, rádobjuk a kicsi kockára vágott sárgarépát, majd az átmosott vöröslencsét is. Pár perc pirítás után felöntjük vízzel.
  3. Fűszerezzük, és 15 perc alatt puhára főzzük.
  4. Botmixerezzük, majd öntsük hozzá a kókuszkrémet. Csak apránként, és kóstolgasd.