2016. március 18., péntek

10 perces medvehagymás tészta

Egyszerű recept sietős napokra. Már készítettem ilyet, mindig más finomság kerül bele. Most volt a hűtőben főtt csicseriborsó, ezért ez is került bele. Így tavasszal a medvehagyma nem maradhat ki belőle, de ha nincs itthon az sem baj, bátran készítsd el nélküle is.


Hozzávalók (1 adag):
  • 1 vöröshagyma
  • 1 kisebb evőkanál kókuszolaj
  • 1/2 kisebb padlizsán
  • 1 kisebb cukkini
  • 4-5 evőkanál főtt csicseriborsó
  • 10 dkg gluténmentes penne tészta
  • 1 dl sűrű paradicsomlé
  • 3-4 szárított paradicsom
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • friss medvehagyma
  • bazsalikom, rozmaring, só, bors, chili, füstölt pirospaprika
Elkészítése:
  1. Szeleteljük fel a hagymát, a padlizsánt és a cukkinit.
  2. Tegyünk egy edénybe minden hozzávalót, és annyi vizet öntsünk rá, hogy úgy 2 ujjnyira ellepje a tésztát. A fűszerezést ne felejtsd el. 
  3. Addig kell főzni, amíg a tészta elkészül. Időközben kóstold, kétszer-háromszor keverd meg, és a vízre figyelj, hogy egy kevés zaft maradjon rajta.