2016. február 1., hétfő

Kakaós granola

Igazi kakaós müzli a bolti cukros pelyhek helyett. Elég nagy adag, de jól záródó dobozban, üvegben sokáig eláll. Öntsetek rá növényi tejet, és már lehet kanalazni is. Az ötlet innen származik. A kakaópor mennyiségét csökkentettem, és több diót tettem hozzá.


Hozzávalók:

Száraz összetevő:
  • 3 bögre nagyszemű zabpehely 
  • 1 bögre aprószemű zabpehely 
  • 1 bögre kókuszreszelék 
  • 2 bögre áztatott/szárított dió 
  • 1/2 bögre arany lenmag 
  • egy csipet só 
  • 1 kávéskanál vaníliapor 
Nedves összetevő:
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor 
  • 1/3 bögre kókuszolaj (olvasztva)
  • 4-5 evőkanál méz
  • 5-6 csepp narancsolaj vagy bio, reszelt narancshéj
Elkészítése:
  1. A száraz összetevőket keverjük össze egy tálba.
  2. A kókuszolajat olvasszuk fel, majd keverjük hozzá a kakaóport, a mézet és a narancsolajat.
  3. Öntsük a zabpelyhes keverékhez, és jól forgassuk össze.
  4. A sütőt melegítsük össze 160 fokra, majd a kakaós keveréket tegyük egy zsírpapírral bélelt tepsibe.
  5. 30 percig süssük, ezidő alatt 2-3 alkalommal keverjük fel.
  6. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni, de ekkor már ne kevergessük, mert akkor nem lesz darabos a müzli.
  7. Ha kihűlt, tegyük jól záródó dobozba.