Azt tudjuk, hogy vacsorára nem jó sokat enni, mert akkor az alvás nem lesz olyan pihentető. Bármilyen zöldség teljes értékű gabonával tökéletes párosítás, így ebben az esetben is ez készült.
- 1 nagyobb padlizsán
- pác
- 2-3 evőkanál olívaolaj
- himalája só
- bors
- pirospaprika és füstölt pirospaprika
- 2 gerezd préselt fokhagyma
- kb. 1/2 csésze parboiled rizs
- 2 kápia paprika
- kb. 20 dkg gomba
Elkészítése:
- A padlizsánt alaposan mossuk meg, és hosszában, vékonyan szeleteljük fel.
- Készítsük el a páclevet, majd ecsettel kenjük be a padlizsánok mindkét oldalát. Hagyjuk állni 15-20 percet.
- A kápia paprikát hosszú, vékony csíkokra szeleteljük fel.
- A sütőt melegítsük elő, és grill fokozaton süssük meg a padlizsánt és a kápia paprikát is.(Serpenyőben is elkészíthetjük.)
- A gombát tisztítsuk meg, majd kevés kókuszolajon só, bors, fokhagyma társaságában, serpenyőben pirítsuk meg.
- A rizshez keverjük hozzá a kápia paprikát és a gombát, majd a padlizsán szeletekre halmozzunk úgy 1 evőkanálnyit.
- Óvatosan tekerjük fel, és már ehetjük is.
- Kínálhatunk hozzá házi ajvárt, nagyon jól kiegészítik egymást.