Vacsorára szeretem az egyszerű fasírtokat, melyeket salátával vagy zöldségekkel kínálok. Most mustármagos répasalátát készítettem hozzá.
Az összetevőket nézve a komplettálás elvének is megfelel, így teljes értékű fehérjét biztosít. Hamburgerbe is remekül megállja a helyét.
- 25 dkg főtt vörös bab
- 10 dkg aprószemű zabpehely
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 közepes sárgarépa
- 1 szelet zeller
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 1 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál mustár
- só bors, majoranna, zeller levél
- 1 evőkanál kókuszolaj
Elkészítése:
- A zabpelyhet öntsük le annyi vízzel, amennyi ellepi, hagyjuk megduzzadni a szemeket.
- A botmixer késes darálójával dolgozzuk morzsásra a hagymát és a fokhagymát, majd külön a sárgarépát és a zellert.
- Egy serpenyőbe hevítsük fel a kókuszolajat, majd tegyük bele a morzsásra darált hagymát (vagy pici kockára is vághatjuk), majd kicsit később a zöldségeket.
- Sózzuk, borsozzuk, pici vízzel kb. 5 perc alatt pároljuk puhára.
- A főtt babot pürésítsük, adjuk hozzá az áztatott zabpelyhet és a párolt zöldségeket.
- Keverjük össze, majd mehet hozzá a zsemlemorzsa és a fűszerek.
- Jól keverjük össze, majd vizes kézzel csináljunk lapos pogácsákat.
- Kevés kókuszolajon pár perc alatt süssük meg mindkét oldalát. Fogyasztás előtt hagyjuk hűlni.