2014. október 30., csütörtök

Savanyúkáposztás sztrapacska

A sztrapacskát én először anyósomnál ettem még évekkel ezelőtt, ő túróval szokta készíteni. Nos, egy másik, de ugyanolyan ízletes formája ez a recept, így télen gyakran kerülhet az asztalra. A tésztából a tojás nyugodtan elhagyható, így is szép galuska lesz belőle.


Hozzávalók: 
  • 80 dkg burgonya 
  • 30 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt 
  • 10 dkg zabliszt 
  • 3-4 marék savanyúkáposzta (lehetőleg magunknak készítsük el
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma 
  • 1 evőkanál kókuszolaj 
  • himalája só
  • tarkabors 
Elkészítése: 
  1. A burgonyát hámozzuk meg, és reszeljük le teljesen pépesre. 
  2. Adjuk hozzá a lisztet és annyi vizet, hogy egy sűrű tésztát kapjunk. 
  3. Tegyünk fel egy nagy lábasba vizet főni, adjunk hozzá 1-2 teáskanál sót. 
  4. Amikor forr a víz, szaggassuk bele a tésztát. 
  5. Néhány perc múlva ki is lehet szedni, és öblítsük át hideg vízzel. 
  6. Közben egy kevés kókuszolajon dinszteljük meg a hagymát, majd adjuk hozzá a (kinyomkodott) savanyúkáposztát.
  7.  Pirítsuk még együtt egy kevéske ideig, majd keverjük hozzá a leöblített tésztát. Süssük össze, sózzuk, borsozzuk, és tálalhatjuk is.