2015. november 3., kedd

Kesudiós energiagolyó

Gyakran készítek ilyen trüffeleket, könnyen csomagolható uzsonna a gyerekeknek... és nem utolsó sorban úszás és tánc előtt is gyorsan biztosít kellő energiát. A datolya kellően megédesíti, nem kell semmilyen hozzáadott édesítő.

Ezt most Zsófi lányom szülinapjára készítettem, annyira ízlett neki, hogy el is neveztem Zsófi trüffelnek :) 


Hozzávalók:
  • 10 dkg kesudió
  • 20 dkg datolya
  • 1 dl kókuszkrém
  • 2 evőkanál kakakópor
  • 1 kávéskanál vaníliapor
  • bio narancshéj vagy narancsolaj
A datolyát beáztattam a kókuszkrémbe kb. 1-2 órára.
Ha nincs erős aprítód, akkor a kesudiót kávédarálón daráld meg.
Mindent botmixerezz össze. Egy sűrű krémed lesz, mely akár tortába is kerülhet.

+
10 dkg áztatott/szárított dió apróra törve
10 dkg aprószemű zabpehely
5 dkg kókuszreszelék
3 dkg aszalt meggy vagy áfonya apróra vágva
3 dkg szárított hajdinacsíra
3 evőkanál puffasztott quinoa

Ezeket fakanállal keverjük hozzá.
Hagyjuk egy kicsit állni, hogy a zabpehely megduzzadjon.
Gombócozzuk, majd forgassuk meg kókuszreszelékbe.