2015. augusztus 31., hétfő

Vegán zöldbabfőzelék

A főzelékeket bizony el lehet olyan módon is készíteni, hogy a gyerekek is megegyék. Én szeretem ezeket a főzelékeket csak úgy minden nélkül, de akár egy zöldségfasírot is készíthetünk hozzá.


Hozzávalók (4-5 adag):
  • 1 kg zöldbab 
  • 1 vöröshagyma 
  • 2 evőkanál kókuszolaj 
  • 1 paprika 
  • 2 paradicsom
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 3 gerezd fokhagyma 
  • 1 mindenmentes zöldségleveskocka
  • só, bors
  • 2 dl rizstejszín 
  • 3 evőkanál kukoricaliszt
  • 1 evőkanál friss citromlé
  • 1 teáskanál balzsamecet
  • 1 kis marék metélőhagyma
Elkészítése:
  1. A hagymát vágjuk fel kis kockára, majd a kókuszolajon kezdjük el pirítani. Egy pici vizet öntsünk hozzá, hogy jobban zaftosodjon.
  2. A paprikát és a paradicsomot is kockázzuk fel, majd adjuk a hagymához. Addig süssük, amíg jó kis lecsós alapunk nem lesz. Ezután egy picit krumplitörővel vagy villával/botmixerrel egy kicsit pürésítsük.
  3. Adjuk hozzá a zöldbabot, szórjuk meg a pirospaprikával és reszeljük bele a fokhagymát is.
  4. Öntsünk rá annyi vizet, hogy éppen ellepje. 
  5. Fűszerezzük és a leveskocka is bele kerülhet.
  6. Főzzük puhára.
  7. A kukoricalisztből és a rizstejszínből készítsünk egy habarást, majd öntsük a főzelékre. Főzzük pár percig, hogy besűrűsödjön.
  8. Ízesítsük ecettel és citromlével, majd beleszórhatjuk a metélőhagymát is.
  9. Már csak rottyantsuk össze, és kész is van.