2015. szeptember 2., szerda

Csokis-meggyes zabgolyó

Újabb finomság készült, ez fog holnap a gyerekek uzsonnás dobozába kerülni. Aszalt gyümölcs, olajos mag és zabpehely... igazán tápláló finomság.


Hozzávalók:
  • 10 dkg zabpehely
  • 5 dkg aszalt meggy
  • 5 dkg mazsola
  • 15 dkg datolya
  • 10 dkg áztatott/szárított dió
  • 5 dkg kókuszreszelék darálva
  • 5 dkg csokireszelék
  • 2-3 dkg szárított hajdinacsíra
  • 3-4 csepp narancsolaj
  • 1 evőkanál méz vagy juharszirup
Elkészítése:
  1. Az aszalványokat késes robotgéppel dolgozzunk össze.
  2. A diót adjuk hozzá, és pár másodpercig pörgessük meg, hogy összetörje a diót (de ne nagyon).
  3. A kókuszreszeléket kávédarálón megdaráljuk, hogy az olaj kissé kicsapódjon.
  4. Kézzel gyúrjuk hozzá a többi hozzávalót is, és gombócozzuk.
  5. Forgassuk meg kókuszreszelékbe.