2015. július 20., hétfő

Vegán és gluténmentes krumplifőzelék

Nagyon-nagyon régen ettem krumplifőzeléket, úgyhogy éppen itt volt már az ideje. Ez egy fél órás főzelék, nekem önmagában is nagyon ízlett, de készíthetünk hozzá akár egy fincsi csicseriborsós fasírtot is. Babáknak és mamáknak is egyaránt ehető.

Hozzávalók:
  • 1 kg burgonya
  • 1/2 mindenmentes zöldségleves kocka vagy házi vegeta
  • 1 zabkrém
  • 3 evőkanál kukoricaliszt
  • himalája só, bors, lestyán, bazsalikom
  • 1 csokor friss metélőhagyma
  • 2 babérlevél
  • 1 kávéskanál mustár
  • kevéske friss citromlé
Elkészítése:
  1. A krumplit hámozzuk meg és karikára szeleteljük fel.
  2. Tegyük egy lábasba, és öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
  3. Adjuk hozzá a zöldségleves kockát és a babérlevelet. Sózzuk, fűszerezzük.
  4. A lisztet keverjük el a zabkrémmel, majd öntsük a majdnem puha krumplihoz. Ezzel jól be fog sűrűsödni a leve.
  5. Adjuk hozzá a mustárt és csavarjunk bele egy kevéske citromlét. A végén szórjuk bele a metélőhagymát is.
  6. Rottyantsuk össze és készen is van.