2015. július 9., csütörtök

Lecsós bableves

Itt a szezonja a hüvelyes baboknak. Nekem éppen sárga volt, így ebbe a levesbe ez került. De nyugodtan készítheted zölddel is. Ennek a levesnek az alapötletét innen vettem, de egy kicsit lecsósabban készítettem el.


Hozzávalók (3-4 fő)
  • 30 dkg sárga- vagy zöldhüvelyű bab
  • 1 vöröshagyma
  • 1 paprika
  • 2 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb batáta
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • himalája só, bors
  • kevéske citromlé
Elkészítése:
  1. A babot megtisztítom, és feldarabolom úgy 2-3 cm-es darabokra.
  2. A kókuszolajba beleteszem az apróra vágott hagymát és a kis kockára vágott paprikát és paradicsomot. Belereszelem a fokhagymát is.
  3. Együtt sütöm, kevés vizet is öntök alá, hogy jó lecsós állaga legyen. A gyerekeim nem szeretik, ha darabos a paprika és a paradicsom, ezért krumplinyomóval még jól megpépesítettem.
  4. Hozzáadom a babot és a felkockázott batátát is.
  5. Felöntöm vízzel, és fűszerezem.
  6. Kb. 25 perc alatt megpuhul a bab, és el is készült a finom leves.

Legközelebb egy kevéske (1 marék) kölest még fogok belefőzni.