2015. június 9., kedd

Rózsás frissítő koktél

A rózsa egy olyan virág, melynek illata és maga a látványa is elbűvöli az embert. A szirma ehető, csak ügyeljünk arra, hogy az vegyszermentes legyen! Egy egyszerű nyári frissítőt készítettem, mely egészséges és olcsó alternatívája a bolti ivóleveknek.


Hozzávalók: 
  • 2+1 marék rózsaszirom (többféle színű legyen, de piros mindenképp)
  • 1 liter tisztított víz 
  • 1/2 bio citrom 
  • 2-3 evőkanál juharszirup (vagy méz)
Elkészítése: 
  1. A szirmokat egyesével alaposan nézzük át, sok kis megbúvó rovar lehet benne. 
  2. Öblítsük át. 
  3. 2 marékkal tegyünk bele a kancsóba és a felforralt vízzel öntsük le. Hagyjuk ázni, 1-2 órán át. Mindenképp fedjük le, hogy az illóolajokat a kancsóba zárjuk. 
  4. Ha kihűlt, szedjük ki belőle a rózsaszirmokat és tegyük bele a megmaradt egy marék rózsát. Hozzáadjuk még a citromkarikákat ízesítsük mézzel. 

4-5 darab jégkockával kellően hűs üdítőt kapunk. Adhatunk hozzá bodza- és akácvirágot, mentaleveleket és gyümölcsöket is, így intenzívebb lesz az íze.