2015. június 10., szerda

Grillezett burgonyasaláta

Újabb egyszerű finomság készült vacsorára. A krumplit nagyon szeretjük, bár azért nem kerül minden nap az asztalra. Vacsorára nagyon jó ötlet.


Hozzávalók (2 adag):
  • 6 db közepes méretű krumpli
  • 6 db közepes méretű paradicsom
  • 3 újhagyma
  • 1 paprika
  • citromlé, mustár
  • kókuszolaj
  • fokhagyma
  • só, bors
Elkészítése:
  1. A burgonyát hámozzuk meg és vágjuk fel kockára. Kb. 10 perc alatt főzzük meg, de még kissé roppanós maradjon.
  2. Közben 1 újhagymát és 1 paprikát vágjunk fel kis darabokra, és kevés olajon dinszteljük meg.
  3. A krumplit szűrjük le, majd öntsük egy tepsibe. Locsoljuk meg olajjal, sózzuk, borsozzuk, fokhagymát reszeljünk rá és jól keverjük össze. Adjuk hozzá a dinsztelt paprikát és a hagymát is.
  4. 220 fokon légkeverés-grillel süssük meg kb. 10 perc alatt.
  5. Közben a paradicsomot szeleteljük fel, a nedvdús belsejét szedjük ki. Tehát csak a külső részét vágjuk fel kis kockára. A megmaradt 2 újhagymát is karikázzuk fel. Ehhez keverjünk 1-2 teáskanál mustárt és nyomjunk bele egy kevéske citromlevet. Sózzuk is.
  6. Amikor megsült a krumpli, hagyjuk pár percig hűlni, majd keverjük hozzá a paradicsomos-hagymás salátát.