2015. június 6., szombat

Epres jégkrém

Jégkrémből sosem elég. Kedvenc gyümölcsömet, az epret előszeretettel használom édességekhez, a gyerekeim nagy örömére. Tavaly vettem egy 6 db-os jégkrémformát, így a fagyasztása is roppant egyszerű.

Természetesen fagylalt is lehet belőle, ebben az esetben a fagyasztás során óránként jó alaposan keverjük fel. Kb. 5 óra elteltével kész is a fincsi epres fagyi.


Hozzávalók:
  • 30 dkg érett, hazai eper
  • 2,5 dl kókuszkrém
  • 2 evőkanál juharszirup
  • 1 kávéskanál vaníliapor
  • 1/2 kávéskanál fahéj
  • löttyintésnyi rum
Elkészítése:
  1. Az epret alaposan mossuk meg, majd mindent turmixoljunk össze.
  2. Töltsük meg a jégkrémformát, és fagyasszuk készre.